Bor man i Kiruna så gör man

Nu är snöfestivalen och en helg av -30 grader över. Okej, kylan håller sig nog kvar men festivalen är över. har varit några svängar till stan och bla. kollat på Big Air, hundsläde, renrace, skoterhopp och fotat. dock utan kvalite då jag inte hade så jätte stor lust att ta av vantarna och lägga in rätt inställningar. På kvällarna blev det att gå ut med otroligt roliga människor.





ta mig alltid med en nypa salt eller peppar


som sagt. Klicka HÄR och skriv 5 i en kommentar och skicka iväg :D


I know that this night was a good night ♥

Bilden nedan är tyvärr den enda bilden jag har med mig efter kvällens roligheter. Kom hem för inte så längesen och har haft en jävligt rolig kväll med härlig musik och så himla sköna människor. Men nu håller jag på att somna, ni kan ju alltid försöka radera detta inlägg ur minnet för det är helt värdelöst, jag vet!

mobba inte min miin, var mitt uppe i en grimage xD haha

I'm crossing the limits, and I like it


Vem spexar framför kameran? jo, Julia! jo, Julia!
När man inte har något alls att fota och håller på att fixa sig för att gå ut så är det perfekt tillfälle att flumma lite framför kameran xb

Detta är ett liknande collage som jag gjorde HÄR såklart på samma spott = marcus säng. svart vägg, de gillar vi :) Man måste som sagt bjuda på sig ibland. Speciellt när man på den senaste tiden inte bjudit på nånting alls, fy på mig! Men i helg ska jag verkligen försöka hitta inspiration till att fota om inte så ska jag... ändå fota såklart!!

Ikväll ska vi till folkan och lyssna lite på Lorentz & M.Sakarias. Efter det blir det vidare ut i natten på nya äventyr. hehe ne men vi ser vars vi hamnar :)

Vet inte riktigt om detta inlägg förtjänar att hamna i kategorin "Foto" hmm ..? den får göra de iaf xb


And yea I dreamt of you to


Denna låten har jag nötit på gitarr/piano/bas i två dagar. snacka den är i min hjärna :b

...


Jag borde verkligen skämmas!
och de gör jag oxå.. Jag har verkligen haft noll uppdatering. Varför? jo för att jag inte har en enda ny bild att visa er, det är förskräckligt ! Jag har inge inspiration över huvutaget och jag kan inte gå ut och fota då det är kolsvart hela dagarna plus att det ändå är typ storm ute. Jag är helt enkelt fast. Och jag har ingen lust att bara komma med helt onödiga inlägg bara för att fylla ut bloggen. Det gillar varken ni eller jag så jag ska ta och försöka fota lite och så kommer jag igen då med massa nya bilder. Det kan jag lova :)
Jag kan ju faktist ta och fota det jag har köpt när jag har vart i finland och på ikea. det är inte mkt men alltid nånting :)

Om ni har nå lite ideer eller önskemål på vad jag kan skriva om här i bloggen eller foat eller göra nå collage av nå slag eller nå så skulle jag bli jätteglada om ni lämnade de i en liten kommentar och skickade till mig :)

Så kan jag ju oxå göra en sak som alla andra oxå gör så jag ska väl inte sticka ut ur mängden (inte för att de alls är därför, jag gillar att sticka ut ;)) men jag tänkte säga välkommen till alla nya läsare. Såg att det finns några såna oxå. speciellt ni kan komma med ideer om vad ni vill att jag ska skriva om :)

JOHAN FALK - national target

Nu när jag inte har uppdaterat på hela veckan och den senaste uppdateringen var om Johan Falk så kan de se ut som att jag bara skriver om de men till er nya läsare kan jag säga att NEJ de gör jag verkligen inte ;)

Men nu är de äntligen dags för tredje av de sex nya Johan Falk filmerna "Johan Falk - National Target".
Det är de här tre första som är mina topp favoriter. (de två första skrev jag om HÄR och HÄR) Vilket menas att jag än en gång sitter klistrad i soffan (även fast jag redan har alla på dvd x)) Denna är nog en av de mest hemska av alla sex måste jag säga. Jag ska inte avslöja för mkt så jag ska inte nämna mer om det men jag förseslår att ni ser den. Även de två första då jag tycker att de kan vara svårt att hänga med utan att ha sett dom. Men nu var de National Target det handlade om och just lite kort om den kommer här:

Text från cdon.com:
Johan Falk och hans kollegor på Göteborgspolisens elitstyrka GSI är mitt inne i ett tillslag av estniskt amfetamin när de plötsligt inser att de har med en mytomspunnen rysk maffialedare att göra. Få har sett honom och ännu färre vet vad han heter. Han är bara känd som ”Mr K”. Johans infiltratör i Göteborgsgängen, Frank Wagner sänder ut budskapet att han vill göra affärer med någon som kan leverera stora mängder rent amfetamin. Och plötsligt är Frank inne i sin värsta mardröm någonsin när han inser att han håller på att infi ltrera Europas farligaste maffia, den est-ryska, bestående av f.d. KGB-officerare…

JOHAN FALK – NATIONAL TARGET är en realistisk, stenhård och intensivt spännande thriller. Titeln anspelar på den term som används även av svensk polis för en kriminell som det är högsta prioritet för ett land att sätta fast. Filmen är den tredje av sex i den nya serien om Johan Falk. De arbetsmetoder som GSI använder sig av i serien är autentiska och tillhör vardagen för verklighetens grupper för särskilda insatser.

Som jag alltid säger, jag skulle tvingat er att se den. Så gör de för guds skull. Jag ska då på änne en dejt med Frank Wagner ;)


Get Back

Jag vet att jag har varit totaly off de senaste dagarna men jag glömde att berätta att jag skulle åka iväg till jounis på begravning och kom precis hem. Så jag har inte glömt bort er och bloggen och jag har inte heller tagit paus. Jag tänkte bara berätta det så kommer jag tillbax med uppdateringen i kväll :)

ps. tack för alla kommentarer jag har fått. Är inte direkt van men blir jätteglad :D håller på att godkänna alla just nu.

JOHAN FALK - vapenbröder


Ni minns väl när jag tipsade om "Johan Falk - GSI" i det HÄR inlägget?

I kväll är det den andra av de sex nya filmerna som går på 4:an kl. 21.00, nämligen "Johan Falk - Vapenbröder" Det är en fristående fortsättning på "GSI" men jag skulle tipsa att ha sett den först. Jag vet då att jag absolut inte hade velat missa någon av dom, även fast vissa är mindra bra än andra. Men de här två första och den som är nästa vecka är solklara favoriter hos mig. Men nog pratat om de, i "vapenbröder" kommer ni få en släng av det här: 

Text tagen från CDON.com
Johan Falk är ute på ett rutinuppdrag med Göteborgspolisens specialenhet GSI. Tanken är att man med hjälp av en norsk undercoverpolis och en civil infiltratör (Frank Wagner som ni mötte i förra filmen) i ett av Göteborgs tyngsta kriminella gäng, skall köpa loss sex stycken automatkarbiner och på så sätt få bort dem från gatan. Men plötsligt förändras allt när en ny okänd spelare blandar sig i leken och omedelbart vill ha loss inte bara dessa vapen utan ännu fler, inklusive pansarbrytande granater.

GSI inser att detta inte kan vara några vanliga rånare. Någon tänker starta krig på Göteborgs gator. Samtidigt så blir situationen för Johan Falks infiltratör Frank Wagner mer och mer mardrömslik då ledaren för gänget han infiltrerat inser att någon av hans egna läcker till polisen...

Johan Falk - Vapenbröder är en realistisk och intensivt spännande thriller som följer både polisens elitstyrka GSI och de tyngsta kriminella i Göteborg. Filmen är den andra av sex i den nya serien om Johan Falk. De arbetsmetoder som GSI använder sig av i serien är autentiska och tillhör vardagen för verklighetens grupper för särskila insatser.

För guds skull, sitt bänkade! Ni vill inte leva erat liv utan att ha sett den! hehe
och för mig menas detta, en andra dejt framför tv'n ;)


I'm a wild light blinding bright Burning off alone It's times like these you learn to live again



Här kommer en och samma låt, som är helt fantastisk, men i två olika tappningar. En acoustic och en original. Vilken version gillar ni mest? Jag skulle säga den acoustica. Den har mer feeling i sig och blir djupare, passar bra för mig.

Har nu suttit i evigheter och kämpat med att få vidiosarna att rymmas brevid varann. Jag hoppas att dom gör de nu.

Jag är en av finalisterna i månsdens blogg hos Liisa


Jag, Julia, är en av 5 finalister i månadens blogg hos Liisa. Jag skulle bli så häääääär ::DD glad om du tog dig en minut och röstade på mig.
De enda du beöver göra är att klicka HÄR , scrolla dig allra längst ner och skicka iväg en kommentar där de står "nr. 4" så gör du min dag. Är de för mkt begärt? :)   Nej de tycker jag inte ;)

I want to take a photo on manhattan from the sky

Ett tips. Okej, jag älskar Kiruna men flytta inte hit om ni har fotointresse. En helt grå stad innom foto.
Jag och Kamilla var ut en sväng i morse, gick runt och förs fingrarna av oss utan att hitta något alls att fota. Husen är gråa, himlen målning, träden ivägen. Jag hade då aldrig kunnat tro att de bästa bilderna från våran prompis var bilderna på blomman i köket. haha. Men bättre lycka nästa gång, förhoppningsvis då de är lite bättre väder. Vi hade sån jävla lust att gå in i det högsta höghuset i stan (som inte är särskilt högt) och fråga om vi fick fota från deras balkong men hur konstigt hade inte de låtit? "hej, vi känner inte er med hade vi kunnat få gå ut på eran ballkong en sväng?"
Ne, en sak jag ska göra innan jag dör ät att åka till New York eller Vegas eller Manhattan eller något och fota alla skyskraper och lampor och städer som aldrig sover. Det hade vart så himla coolt!


Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8 + Close-up filter +4

Please take me to a place where I belong


Vet inte riktigt varför jag satte in den bilden, har inget med inlägget att göra men jag bara längtar dit. Till mitt.. hmm, kan kalla de mitt tredje hem. Gran Canaria -07 ♥

Har faktist försökt gå ut och fota lite idag på vägen hem från hjampis men dock utan framgång men däremot med förfrusna fingrar och en knallröd näsa.
I morgon hoppas vi på bra väder för en fotopromenad och en ännu bättre match-dag. Ni hör att jag kommer ha fullt upp i mon. Fotoprompis med Kamilla och sedan sporthallen och match! Riktigt taggad för det men måste verkligen sova så att jag orkar med en förhoppningsvis vinst, men jag lovar inget. Dom kan vara snabba små rackare de där ;)

I hope you can hear me, I remember it clearly ♥


I'll always remember u ♥

When the stars go blue

Jag hade lite att göra och tänkte att jag skulle visa lite före och efter bilder som jag fotat med och utan star filter.
Har sprungit runt lite i lägenheten och fotat olika ljuskällor för att verkligen se skillnaden om man fotar med filtret och jag kan säga att jag verkligen är positivt överraskad. Jag älskar det! Kan knappt bärga mig tills jag får ta och fota stan i mörker eller liknande :)


Life is a contest whit hard competition


Här är mitt bidrag till tävlingen hos Emma. Temat på tävlingen är bästa bilden under 2009 och, ja. Detta är min.
Man kan vinna en Pop-up Flash Diffuser från http://www.tvspelsweb.se/popup-flash-diffusor-vit-p-2389.html

För att komma till Emmas blogg kan du klicka HÄR
För att komma direkt till tävlingen HÄR

This could be the start of something new

GRATTIS! nu har ni äntligen sett de slarvigaste bilderna i universum! haha jag tror inte jag har berättat de men jag och Kamilla har beställt lite kamera-saker som kom idag. Detta införskaffade jag. Ett star filter och ett close-up filter. Tänkte att jag skulle lägga in det på bloggen men fick lite dåligt med tid att fota de så de blev som sagt så jävla dåligt men jag hoppas ni ser vad de är isf xb

Igår blev det igen bloggning pga. att jag hade träning direkt efter skolan och kom då hem vid nio så då orkade jag inte, men jag tror ni överlever. plus att jag är lite bildlös för tillfället. Har inte så mkt nytt att visa, tur att jag och Kamilla ska ut på fotorunda nu till helgen (om vädret tillåter)


Finns det en "Söter" bland de sju dvärgarna. De borde de, för han skulle vart oermotståndlig ♥

Jag tänkte ta och dra ut på tiden innan jag satte in fler bilder på philip men kunde inte hålla mig nå längre. Detta är min absoluta favorit och kände att jag verkligen inte kan gå och lägga mig utan att fått visa den. Älskar skärpan i ögonen och den lilla tungan ut ur mungipan gör ju så man smälter. Denna pojke är verkligen ett bevis på att man bara måste älska barn! :)


Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1.8

Även små barn växer upp. men en gång liten, alltid liten ♥


Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF f/1.8

Kommer ni ihåg att jag sa att jag kommer komma med lite nyp speciella bilder som jag fått tillåtelse att visa? Här är den fårsta i ordningen. Världens gulligaste unge, fotade honom även i somras dock med mindre bra resultat. Just då tyckte jag att de blev bra men nu har jag utvecklats så mkt att dom inte alls är så bra som jag kommer ihåg dom. Men de här nyare bilderna tog jag nu under julen och jag gillar dom, åtminstonde för tillfället ;)

when I leave for the night I ain't coming back


Idag har denna låten gått på repeat i mina öron hela dagen. Det är så himla skön, och videon gör den verkligen inte sämre. Älskar hennes stil och låtens form. Det är verkligen en låt som gör mig partysugen :b

JOHAN FALK - gruppen för särskilda insatser


Om nästan exakt 10 minuter från nu så börjar den första av sex nya filmerna i Johan Falk serien. Jag har redan sett alla sex och är helt såld. Filmerna är baserade på verkliga händelser vilket inte direkt gör de sämre. (Utan att avslöja för mkt så kan jag säga att alla retar mig bara för att jag är helt och hållet löjligt kär i Frank Wagner xb)
Den första i ordningen är "Johan Falk - GSI (gruppen för speciella insatser)" och handlar kortfattat om.

Text tagen från CDON.com

Samma dag som Johan anländer till Göteborg startar GSI en operation för att identifi era, hitta och konfrontera en grupp våldsamma värdetransportrånare som kallas ”De okända sex”. Snart inser Johan att GSI använder sig av metoder som är mer avancerade och intrikata än vad han någonsin kunde föreställa sig att svensk polis använder sig av… JOHAN FALK – GRUPPEN FÖR SÄRSKILDA INSATSER är en realistisk, stenhård och intensivt spännande thriller med en helt annorlunda handling än vanliga polisfi fimer. Filmen är den första av sex i en ny serie om Johan Falk och bygger på verkliga polisfall. De arbetsmetoder som GSI använder sig av i serien är autentiska och tillhör vardagen för verklighetens grupper för särskilda insatser.

Hade jag kunnat tvinga er att kolla en film så hade detta varit tvunget men nu kan jag bara tipsar och hoppas för eran skull att ni kommer sitta bänkade de sex kommande söndagarna, med en början om 1 minut från och med NU! Jag har hittat en ny kärlek, det kommer ni oxå göra ;)


Heaven's on fire


Ännu en bild från dagens promenad. Älskar den verkligen. de enda jag har gjort med den är att jag gjort den lite mörkare men himlen är inte redigerad.

Har precis även nyss fått tillstånd till att lägga in ett par sp bilder så det är bara hålla utkik efter dom ;)

I'm asking him to change his way



Idag tog jag och mamma en promenad. Gick förbi backen, gissa om jag blev sugen på att åka! Hade såklart med mig kameran men blev inte så mkt bra bilder. Tog iaf denna bild, vet inte riktigt om jag gillar den i färg bättre.. ne jag tror nog jag tycker svartvit..
Vilken tycker ni?

Månadens blogg hos Liisa

Jag har anmält mig till månadens blogg hos Liisa. Hon kommer att välja ut 5 bloggar som man får rösta på och den som får mest röster får en länkning till sin blogg hos henne. Jag tycker att just du oxå borde anmäla sig! :)
Gör det HÄR


kiruna kan sin musik

två bilder från tt (tusen toner) ikväll där "William" unplugged och "Nästan som reklam" (stefan sundström tribute) spelade. Riktigt bra var det! Dock är bilderna tagna med mobilen och jag kan säga att min mobilkamera suger så jag var tvungen att redigera dom jättekonstigt men blev lite coolt ändå :b

Första låten är med William (acoustic version av "heroin", dock inte från idag och inte hela bandet men ni kan iaf få höra på ett ungefär) och andra låten är original versionen av "Amors pilar" med stefan sundström. "Nästan som reklam" gör låtarna, enligt mig, bättre än originalet. Dom gör de lite snabbare och rockigare, om det kommer in på youtube så lovar jag att visa de på bloggen



Deras MySpace sida hittar ni HÄR



Black hole sun, Won't you come And wash away the rain


Nu sticker Julia till TT och lyssnar på lite bra musik (förhoppningsvis)


And she said "Tell me are you a Christian child?" And I said "Ma'am I am tonight"

Jag har en lugn kväll. Har legat i soffan och tittat på Let´s Dance, tror säsongen kan bli bra. Men sitter nu med Idol 2009 skivan pådragen och tecknar (svar: nej jag visar ej på bloggen). Årets idolskiva är nog den bästa genom åren enligt mig. Alla låtar är verkligen superbra (här nedan får ni första låten som spelas - Calle Kristiansson "walking in memphis")


Give me some hot stuff baby tonight


En ny men ändå gammal bild. Har aldrig visat den i bloggen men ni har säkert sett den i headern.

Vill oxå gärna be er så snällt om en sak. Rösta gärna på mig i vackans blogg hos Johanna och i månadens blogg hos Emma

Nu ska det vara fixat, men om inte..

Jag hade visst fel, det blev ett till inlägg nu under kvällen. Jag har nämligen fixat (förhoppningsvis) nytt text typsnitt i sidomenyn och i rubriken men jag vet ju inte om de är fel nånstans.

Ni skulle hjälpa mig extremt mkt om ni bara kunde lämna en liten kommentar om det är någontibng som ser fel eller konstigt ut i bloggen. Inte bara texten utan allt.

Som sagt, skriv i en kommentar om det finns någonting som ser konstigt ut!


When the stars don't shine


Tänkte komma in med de som troligen blir de sista inlägget för idag. Ska nämligen ha filmmaraton (fråga mig inte vad för filmer men de ser vi ju)
Tänker även fixa till texten i bloggen (rubriken, sidomenyn) som jag fått reda på att det är helt fel för de flesta, men det blir idag eller i morgon.


It's hard to be strong when you're stuck in a shell




Can you tell me if there's something wrong

Jag var inne på pappas dator tidigare idag och märkte att bloggen ser lite annorlunda ut. Typsnittet i rubrikerna samt där de står "senast skrev jag" och de är helt annorlunda och storleken på texten oxå.

Som bilden nedan ska det se ut, om de inte gör de kan ni väl kämna en kommentar och säga vad som är annorlunda? Tack :)


Förresten, såg att jag hade fått jätte mkt fler berökare och premenanter. Välkommna hit :D

Rösta på mig i månadens blogg! :D


Jag är en av 8 finalister i månadens blogg hos EMMA. Det är första gången jag blivit finalist så ni kan ju gissa att jag hoppar upp och ner just nu! :D

Jag är jätteglad över att ha kommit bland de 8 finalisterna men snälla rösta på mig för då skulle jag bli ännu gladare och få en ny kick att fortsätta blogga ! :D

Så om du vill rösta på mig, klicka HÄR ♥

Who said I can't wear my Converse with my dress. baby, that's just me


Om man är julia och äntligen har sovit så har man nu oxå fixat sig och ska börja fixa efterrätten till ikväll. Man måste ju anstränga sig lite grann när det är trettondagsafton :)

Gick och la mig vid åtta-nio igår men vaknade iaf vid typ halv ett. Nåja. Det är ju altid en bra början när man vill vända på dygnet. Nu ropar köket, glad trettondagsafton (säger man så?)

You are my Manhattan from the sky You look so neat and tidy when I’m way up high

Här är "Manhattan from the sky" med Kate Voegele en grym sångerska och låtskrivare (och skådespelare)

I'm gonna rock'n roll all night


Sånna här överraskningar kan komma när julia är uppe och vakar. Jupp, klockan är 07.09 och alla som känner mig vet att jag aldrig skulle kliva upp så här tidigt så. Jag blev väldigt nöjd. Jag ska nog börja göra alla mina designer på natten (y)

It has been a long year behind the camera

Jag tänkte att nu när internet fungerar någolunda bra så har jag gjort en liten ihopsättning av foton från 2009 och första året med kameran och bloggen. Bilderna är på ett ungefär i rätt månad och som ni märker så finns de inge bilder från april, maj, november. jag hade inte så mkt bra bilder därifrån men detta är bara en liten sammanfattning som jag hoppas ni gillar :)

ps. mobba mig inte, jag var faktist helt och hållet nybörjare och hade inte fotat innan detta men de känns som att jag har utvecklats under året. Vissa av bilderna från början av året var jag superstolt över just då men ser nu att de egentligen inte alls är bra. Men det är så de ska vara, det är då man vet att man är på väg åt rätt håll.










Vilken månad gillade ni bäst ?

Can you look me in the eyes and tell me that there's no one else?



Foto : jag

 


grisen kommer

Vad är det som kommer vid samma tid som nyår? Jo, Nyårsrevyn - Grisen kommer såklart!
(för er som undrar vad de är så är det en blandning av teater, Dans, Musik som handlar och Kiruna och året som varit)
Idag tog jag mamma och moster och ställde oss i kön för biljetter (eller egentligen var mamma och köpte dom igår, jag tyckte bara det lät bra att skriva sådär) Det var superbra, som alltid och längtar verkligen tills nästa år. Få se vad för roligt dom kokat ihop då. Ja, jag måste ju erkänna att jag önskar att jag någon gång får vara med ;)


En bild tagen med mobilkamera på en "MichaelJackson dans"

Happy Birthay and a Happy New Year

Min dator har varit helt död så har inte kunnat fixa bilder eller uppdaterat nåt. Hur som helst så hade jag ett jättebra nyår, de bästa sedan jag var en liten flicka ( ;b ) Var på middag hos mommo och moffa och sedan ut på stan med tjejerna. Det var kallt och bra. Kände för att inte släpa med kameran och bara njuta av natten ist vilket var tur. Annars hade nog den varit borta eller sönder vid de här laget.

Och nu är det såhär att när det ändå blev gott nytt år hit och dit så kan jag oxå säga Grattis! Bloggen fyllde nämligen ett år då :)


Bild från förra året när jag just fått kameran :)

RSS 2.0